Як зробити тісто для піци? — найкращі рецепти
Тісто – це основа для будь-якої піци, і те, як Ви його приготуєте, вплине на блюдо в цілому. Приготувати справжню піцу не так вже й складно, особливо з тими рецептами, які ми покажемо в даному пості.
Отже, 10 кращих рецептів тесту для домашньої піци
1. Пишне дріжджове тісто для піци +піца
Тісто для піци в американському стилі, пишне, на дріжджах. Кардинально відрізняється від традиційного хрусткого Італійського.
Інгредієнти:
Молоко – 2 склянки
Борошно – 5 склянок
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Дріжджі сухі – 1 упаковка, розрахована на 500 г борошна
Рослинна олія – 2 ст. л.
Олія – для змащування форм
2. Тісто для піци без дріжджів на воді + піца
Для приготування бездріжджового тіста для піци знадобиться приблизно 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
Тепла Вода – 150 мл
Сіль – 4 щіпки
Цукор – 2 щіпки
Масло рослинне – 1 ст. л.
Розпушувач – 3 щіпки
Борошно пшеничне (вищий гатунок) – 300-350 г
3. Хрустке тісто для піци + піца
Дуже простий варіант тесту для піци. Тісто по даному рецепту вийде тоненьким і хрустким.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 250 г
Масло вершкове або маргарин – 70 г
Вода – 70-100 г
Сіль – щіпка
Сода – 0,5 ч. л.
4. Тісто для піци на кефірі без дріжджів
Універсальне бездріжджове тісто на кефірі, можна використовувати для приготування піци або несолодких пиріжків.
Інгредієнти:
Борошно – приблизно 500 г
Кефір – 150 мл
Яйце – 1 шт.
Сода – 0,5 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Оливкова олія – 50 мл
5. Тонке тісто для піци без дріжджів + відео версія
Досить швидке в приготуванні тонке бездріжджове тісто для піци. Рецепт супроводжується відео версією.
Інгредієнти:
Вода – 200 мл
Яйце – 3 шт.
Сіль – 1/3 ч. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Борошно – 450 г
6. Швидке дріжджове тісто для піци на воді
Пісне тісто для піци на швидкодіючих дріжджах, м’яке, еластичне і податливе.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 400 г
Тепла Вода – 1 стакан
Олія оливкова – 3 ст. л.
Сіль – щіпка
Цукор – 1 ст. л.
Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
7. Тонке тісто для піци як в піцерії
У цьому рецепті ми готуємо дріжджове тісто тонке, як у цій піцерії.
Інгредієнти:
Борошно – 380 г
Вода – 180 мл
Сіль – 0. 75 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Олія оливкова – 3 ст. л.
Дріжджі – 6 г
8. Класичне тісто для піци
Неаполітанці вважають, що класичне тісто для піци може бути одне, саме воно представлено в даному рецепті
Інгредієнти:
Борошно з вмістом білка не менше 12% – 1000 г
Вода – 560 мл
Сіль – 25 г
Дріжджі не сухі – 2 г
9. Тісто для тонкої італійської піци (класичне тонке)
Традиційне тісто для італійської піци з мінімального набору інгредієнтів.
Інгредієнти:
Борошно – 1,5 склянка
Вода – 0,5 стакан
Сіль – 3 щіпки
Оливкова масло – 1,5 ст. л.
10. Пісне тісто для піци без дріжджів
Відмінне тісто для піци на газованій воді.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 400 г
Вода газована – 200 мл
Масло рослинне – 3 ст. л.
Сіль – за смаком